SZENZOROK

Minden szinten szinte minden

A Renishaw neve a magyar fémiparban szinte egybeforrt a munkadarab-bemérővel, de a cég teljes portfóliója a szerszámgép diagnosztikájától, a gyártásra való előkészítéstől kezdve a gyártás közbeni méretellenőrzésen és beavatkozáson át a munkadarab teljes visszaméréséig és a vonatkozó dokumentáció elkészítéséig terjed.

Új Baumer fénysorompó: nagy teljesítményű és költséghatékony

A szenzorspecialista Baumer új optikai érzékelőcsaládot mutatott be a kompakt fénysorompók és fotoelektromos közelítéskapcsolók standard osztályában. A kivételesen költséghatékony, nagy teljesítményű és helytakarékos O330 család a megbízható tárgyfelismerés érdekében megnövelt teljesítménytartalékkal, valamint olyan extra, okos funkciókkal rendelkezik, mint például a 3D-s gépészeti CAD-adatok integrált fénynyalábbal.

Digitális nyomásmérők hidrogénalkalmazásokhoz

Hosszú élettartamuk és nagy pontosságuk révén a KELLER LEO-Record-H2 nyomásmérő és annak gyújtószikramentes ATEX megfelelője, a LEO-Record-Ei-H2 termékcsalád megbízható megoldást nyújt minden hidrogénalkalmazáshoz.

Érzékelőrendszer folyadékok precíz zavarosságméréséhez

A Micro-Epsilon intelligens és precíz CFO100 colorSENSOR érzékelői nagy szín- és ismétlési pontosság mellett végzik a folyadékok zavarosságméréseit. A textilfestési folyamat során például folyamatosan detektálják a víz színét, amiből a jelen lévő színkoncentrációra következtethetünk.

Mindig megbízható dőlésértékek

Az IMU F99 dőlésérzékelő stabil dőlésértékeket biztosít mobil használatra szánt építőipari gépeken vagy robotokon. A gyorsulásokat az Az integrált giroszkóp kompenzálja, pontos dőlésmérést lehetővé téve. Az IMU F99 szenzor ezáltal lényegesen jobb választásnak bizonyul, mint a hagyományos statikus dőlésérzékelők.

X-tengely pozíció érzékelés abszolút biztonságos kivitelben

Nagy teljesítményű érzékelő technológia és kiértékelő egység SIL 3 és PL e biztonságintegritási szinten.

Nagy teljesítményű ipari számítógépegység 3D érzékelőkhöz

A Micro-Epsilon 3D szenzorportfóliójához immár egy nagy teljesítményű számítógépegység is elérhető az Industrial Performance Unit (IPU) formájában. A rendszer egy nagy teljesítményű ipari vezérlőből és a 3DInspect kiértékelő szoftverből áll, a 3D adatok automatizált kiértékelését lehetővé téve.

F-Senso 2: Univerzális szorítóerő-mérő készülék a Röhm kínálatában

A befogástechnikával foglalkozó német RÖHM GmbH sikerrel mutatta be az AMB Stuttgart és IMTS Chicago szakmai kiállításokon új kialakítású moduláris rendszerét, ami a korábbi tokmányszorítóerő-mérő és az orsóbehúzóerő-mérő készülékeit váltja fel. Az új készülék a gyártásban és laborkörülmények között is megállja a helyét.

Az akkumulátorok hőmérsékletének figyelése kezelés és szállítás közben

Az akkumulátor összeszerelése során a tűzveszély minimalizálása érdekében az akkumulátorokat már beérkezéskor ellenőrzik a termikus rendellenességek szempontjából is. Erre a célra a nagy felbontású thermoIMAGER TIM QVGA hőkamerát használják, ami a hőmérséklet túllépése esetén riasztást indít. Ez lehetővé teszi a hibás akkumulátorcsomagok már a korai szakaszban történő kiszelektálását.

Honeywell alkatrészek ipari alkalmazásokhoz

Az ipari automatizálási rendszerek rendkívül tartós alkatrészeket igényelnek, mivel az olyan tényezők, mint az érzékelők pontossága és élettartama (amelyek néha nem nagyobbak egy SMD chipnél), meghatározzák a teljes távvezetékek és az összetett robottal támogatott rendszerek hatékony működését. Éppen ezért mindig azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy nemzetközileg elismert szolgáltatóktól vásároljanak megoldásokat, mint amilyen például a Honeywell.

Sorozatban mérve

Az induSENSOR DTD indukciós érzékelőt kifejezetten beépített alkalmazásokra optimalizálták a mikrométeres tartományig. A vezérlőt egy robusztus rozsdamentes acél ház védi a szennyeződéstől és a nedvességtől. A DTD mérőeszközt ezenkívül magas hőmérsékleti stabilitás, illetve az ütéseknek és a vibrációnak való ellenálló képesség jellemzi. Mindez még a zord ipari környezetekben is precíz eredményekre vezet.

Méréstechnika: nem költség, hanem versenyelőny – 5. rész

Az elektromobilitás térhódításával a minőségbiztosítási elvárások is növekednek. Az elektromos autóknál a felületek, körvonalak és a forma közvetlen hatással vannak a jármű zajkeltésére és hatékonyságára, így a rájuk vonatkozó tűrések is szigorúbbak. A hatékonyság növelésében nagy szerepet kapnak a precíziós mérőkészülékek. Sorozatunk ötödik, befejező részében Csontos Tamás, a Werth Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mohai Tamás műszaki specialista a járműipari technológiák finomodásával együtt változó méréstechnikai megoldásokról beszéltek a TechMonitor olvasóinak.

Méréstechnika: nem költség, hanem versenyelőny – 4. rész

Senki sem jó mindenben és mindig. Ha coach lennék, azt mondanám, sok iparcég koncentráljon inkább az erősségeire és képességeire, ne pedig a hiányosságaira. Egy gyártó cég természetesen a gyártásban a legjobb, de egy megrendelés teljesítése nem merül ki az alkarész legyártásában. A termelés elkerülhetetlen velejárójának számító minőség-ellenőrzés ugyanúgy megrendelhető, mint az alapanyag vagy a szállítás. Sorozatunk negyedik részében Csontos Tamás, a Werth Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mohai Tamás műszaki specialista a bérmérés tudnivalóiról és folyamatáról beszéltek a TechMonitor olvasóinak.

A Teledyne FLIR bemutatja az infravörös méréssegítő funkcióval ellátott DM286 multimétert, valamint a CM57-2 és CM85-2 lakatfogókat

A multiméter révén a villamos elosztóhálózati szerelők, ipari villanyszerelők és épületvillamossági szerelők, valamint az ipari gépkarbantartók és -szerelők hatékonyan és precízen végezhetik az elektromos rendszerkomponensek hibakeresését és azonosíthatják a fennálló veszélyeket.

50 év történelem, 100 százalék innováció

Aki járatos a méréstechnikában, annak nem kell bemutatni a Renishaw-t. Attól a pillanattól kezdve, hogy a cégalapító Sir David McMurtry 50 évvel ezelőtt kifejlesztett egy kapcsoló típusú mérőtapintót, egészen az 5 tengelyes REVO-2 mérőrendszer megjelenéséig, a Renishaw folyamatosan a méréstechnika úttörői közé tartozott és tartozik.

Két új kialakítású érzékelővel bővült az R-Series V útadósorozat

A modern érzékelők olyan Ipar 4.0 (IIoT) funkciókra összpontosítanak, mint a gépfelügyelet, az előrejelző karbantartás, valamint a folyamatoptimalizálás. Az új modellek nagyobb rugalmasság elérését teszik lehetővé az ipari alkalmazásokban.

Sterilizálás a palackozógépeken

A palackozógépek nagy tartályokból töltik meg a palackokat. A dinamikusra tervezett eljárásban rendszerint ugyanannyi folyadékot kell tölteni minden palackba. A gépek többnyire a hét minden napján, a nap 24 órájában működnek folyamatosan. A palackokat szállítószalag-rendszer továbbítja a csapokhoz töltésre. A gép állásidejét minimálisra kell csökkenteni.

1 és 2 tengelyes dőlésérzékelő dinamikus alkalmazásokhoz

A Micro-Epsilon új inertialSENSOR INC5502D dőlésérzékelője zavarmentes szögmérést tesz lehetővé. A szenzor még hirtelen mozgások, ütések és rezgések esetén is pontos eredményeket ad. A nagyon magas jelstabilitást és nagy dinamikát kínáló érzékelőt sorozatgyártáshoz optimalizálták. Még mozgás közben is nagyon pontos mérések végezhetők, ami különösen mozgó gépekben és járművekben, valamint darukban és hajókban előnyös.

UHF RFID olvasóval bővíti a Pepperl+Fuchs az IO-Link portfólióját

Az UHF RFID technológia könnyű meghonosítását lehetővé tevő IUT-F191-IO-V1 hiánypótló a Pepperl+Fuchs portfóliójában.

Innovatív technológia forradalmasítja a 3D mérést

A Pulse Ranging Technology (PRT) és a MEMS technológia kombinációja nagy felbontású 3D pontfelhőket hoz létre.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek