A sorozatszámok beütési mélységének ellenőrzése

2018. augusztus 02., csütörtök, 06:00

Címkék: autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító járműgyártás mérés méréstechnika szenzor szenzortechnika

A karosszériaazonosítót, ami egyértelmű azonosítást tesz lehetővé a világ minden táján, összetett folyamat során ütik be a jármű alvázába. A jelölés mélysége kritikus tényező mind a minőség, mind a biztonság szempontjából. A rendkívül kis fénypontméret miatt a Micro-Epsilon optoNCDT 1420 optikai szenzorai a jelölőgépekre szerelve megbízhatóan detektálják és mérik ezeket a profilokat. Az érzékelők rendkívül kompakt kialakítása lehetővé teszi a kis beépítési térrel rendelkező alkalmazásokban történő használatot is.

A beütött sorozatszámok lehetővé teszik az autó karosszériájának egyértelmű azonosítását a világ minden táján. Ez különösen fontos lopás esetén a jármű nyomon követhetőségének szempontjából. Az azonosító számot komplex eljárással ütik be a jármű alvázába. A beütés mélysége ennélfogva kritikus tényező a művelet sikerét illetően.

Mindezek miatt a jelölőgépek a Micro-Epsilon háromszögeléses elven működő optoNCDT 1420 lézeres szenzorait használják. Az érzékelők a berendezések és az alkatrész közötti pontos távolságot határozzák meg. A távolságok ismeretének birtokában a gép megfelelően pozicionálható. A jelölés megtörténte után az érzékelő megméri a létrejött profil mélységét, és biztosítja, hogy minden karakter a kívánt mélységben domborodjon.

Rendkívül kis fénypontjuk miatt az optoNCDT 1420 érzékelők tökéletesen alkalmasak az ilyen profilok mérésére. Kompakt méretüknek köszönhetően ráadásul a szenzorok korlátozott helyeken is felszerelhetők.

A webes felület és az előre meghatározott beállítások (presetek) gyors üzembe helyezési folyamatot tesznek lehetővé. A nagy szériaszámú alkalmazásokban az ügyfélspecifikus előkonfigurációk (Plug & Play) lehetővé teszik a paraméterek rendkívül gyors beállítását.

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3.

(+36 1) 272 2242

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

www.micro-epsilon.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek