Mobil, automatizált méréstechnika egyszerűen

Együtt az ATOS Q és a GOM ScanCobot

2020. november 12., csütörtök, 10:35

Címkék: ipari robot kollaboratív robot mérés méréstechnika robot robotika szenzor szenzortechnika

A kategóriateremtő ATOS Q optikai szenzor, illetve a mobil ScanCobot automatizált robotos mérőállomás együtt sokoldalú és flexibilis rendszert alkot, amely ideális bevezető az automatizáció világába. A legfrissebb GOM megoldások a terméktervezéstől egészen a piacra kerülésig hatékonyan támogatják a gyártást. Szinte minden projekt igényeihez rugalmasan igazíthatók, legyen szó egy kis-és középvállalkozásról, vagy nagyobb üzemről. Novemberben az érdeklődők magyar nyelvű, élő ingyenes webinar formájában is megismerkedhetnek az újdonságokkal.

Az ATOSQ szenzor és a ScanCobot tökéletes kombináció egyszerűbb, automatizált mérési feladatokra. A rendszert kifejezetten kis és közepes méretű darabok mérésére tervezték, használatával gyorsabbá válnak a minőségellenőrzési folyamatok.

Az új kompakt osztály: ATOS Q szenzor

Az ATOS család legújabb tagja, az ATOS Q egy hatékony 3D optikai mérőgép, amely kis és közepes méretű tárgyak teljes felületű digitalizálására fejlesztettek ki. Fröccsöntött alkatrészektől, mintáktól, szerszámoktól egészen a komplex, additív gyártással készülő darabokig számos felhasználási területen segíti a gyártási-minőségellenőrzési folyamatokat.

Megtalálhatók benne a bevált ATOS funkciók, mint a Triple Scan technológia, a Blue Light Equalizer fényforrás, valamint a precíz kalibráció és önellenőrzött működés. Az extra fényerős, csíkvetítésen alapuló digitalizálás kivételes sebességgel és nagy pontossággal zajlik, az adatátvitel gyors és stabil. Az ATOS Q kiemelkedő teljesítménye kompakt és ellenálló kialakítással párosul: elektronikai és optikai egységei védettek a külső hatásoktól, így az eredmények megbízhatók és pontosak. A 8 és 12 megapixeles változatban elérhető ATOS Q 100 x 70 mm2-től 500 x 370 mm2-ig változtatható méréstartományával, ötféle cserélhető lencsével és kevesebb, mint 4 kg súlyával kifejezetten mobil mérőgép. Igazodva az adott projekt követelményeihez kézi, félautomata és teljesen automatizált módban, az ATOS ScanBox 4105 mérőcellában egyaránt használható a mérőszobán vagy akár közvetlenül a gyártósort kísérve.

Elérhető automatizáció

A GOM ScanCobot mobil rendszer egy kollaboratív robotból és motoros forgatóasztalból áll. Az ATOS Q szenzorral kiegészülve rövid idő alatt minőségi, részletes, szemléletes adatot szolgáltat. A tárgy egészének digitalizálásához a 3D mérőgép több irányból készít felvételt. Ez a hagyományos esetben manuális feladat automatizáltan működik, így látványosan csökken a méréssel töltött idő, hatékonyabb a digitalizálás, gyorsabb a minőségellenőrzés. A robotprogramozásához speciális IT-ismeretekre sincs szükség, a munkát a GOM szoftverbe integrált Virtuális mérőszoba (VMR) modul végzi.

www.r-design.hu

www.gom.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek