T-sorozatú helyzetérzékelők IP68/IP69 és NEMA 4/4X besorolással

2022. december 30., péntek, 06:00

Címkék: Kvalix mérés méréstechnika szenzor szenzortechnika Temposonics

IP68, IP69, valamint NEMA 4 és 4X védettségi fokozatokat kaptak a Temposonics® T-Series TH helyzetérzékelők.

A T-sorozatba tartozó magnetosztrikciós lineáris helyzetérzékelőket kifejezetten olyan területeken történő felhasználásra fejlesztették ki, ahol például nyílt lángnak vagy korrozív anyagoknak lehetnek kitéve. A robbanásvédelmi követelményeknek megfelelő szenzoros megoldások iránti kereslet világszerte növekszik, különösen az energiaiparban, a vegyi üzemekben, valamint olajfúró platformokon.

Az IP66 és IP67 védelmi besorolást már korábban megszerző Temposonics® T-Series TH helyzetérzékelők új kiegészítései már IP68/IP69 (az IEC 60529 szerint) és NEMA 4 vagy 4X (NEMA 250 szerint) védelmi osztályba kerültek, ami még biztonságosabbá teszi a helyzetérzékelők használatát a veszélyes alkalmazásokban. Mindhárom – az analóg, az SSI, illetve a CANbus – kimenet megszerezte a fenti nemzetközi szabványos behatolásvédelmi besorolásokat. Ennek köszönhetően az érzékelők fokozott biztonságot nyújtanak, és még víz alá telepítve is pontos helyzetmérést tesznek lehetővé. A Temposonics® T-Series TH érzékelőt hét napon keresztül tesztelték 100 méter mélységben, így kaphatott IP68 és IP69 behatolásvédelmi besorolást, valamint az 1.4305 (AISI 303) rozsdamentes acél házra vonatkozó NEMA 4 és 4X védelmi kategóriát. A védelmi besorolások feltételezik, hogy a szenzorhoz arra alkalmas csöveket és szerelvényeket csatlakoztatnak a megfelelő módon.

A rendkívül pontos, érintésmentes Temposonics mérési eljárás különösen alkalmas napjaink igényes ipari környezetei számára. A technológiának köszönhetően az érzékelők nyomás-, rezgés- és ütésállók. Mivel nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, az érzékelők nagyon tartósak, és nem igényelnek karbantartást. Kis beépítési hellyel rendelkező alkalmazásokban is használhatók.

„Nagyon örülünk, hogy magasabb minősítést kaptak a T-sorozatú TH helyzetérzékelők – mondta Dr.-Ing. Eugen Davidoff, a Temposonics tanúsítványokért felelős vezetője. – A három kimenet új védelmi besorolásának köszönhetően a nagyobb kihívást jelentő alkalmazások is felszerelhetők ezekkel a speciálisan tervezett érzékelőkkel.”

www.temposonics.com

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek