Intelligens, interaktív, kompakt - az Eaton XC300 moduláris PLC

2018. augusztus 22., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás eaton EtherCAT modbus tcp PLC vezérlés vezérléstechnika vezérlő

Az új Eaton XC300 moduláris PLC - különösen ha az XN300 I/O rendszerrel és az XV300 érintőképernyővel kombinálják -, modern automatizálási koncepciók megvalósítását teszi lehetővé a gép- és berendezésgyártók számára. A moduláris vezérlő nagy teljesítményének és kiváló kommunikációs funkcióinak köszönhető gyors ciklusideje magasabb hatásfokot tesz lehetővé.

Különböző interfészeinek köszönhetően a vezérlő számos alkalmazáshoz univerzálisan és rugalmasan használható. Az integrált OPC szerver egységesített adatátvitelt tesz lehetővé az M2Mkommunikációban, így zökkenőmentessé teszi az eszköz automatizálásiarchitektúrába integrálását, és egyenes utat biztosít az Industry 4.0-hoz.

A Linux-alapú rendszer a CODESYS 3-mal programozható, és támogatja a legtöbb gyakran használt interfészt és terepi buszrendszer-protokollt a CANopen, az easyNet és a Modbus RTU-tól az EtherCAT-on, a Modbus TCP-on az Ethernet/IP-n keresztül egészen az OPC UA/Scadáig. Moduláris gépekben, hálózatos üzemekben és gyártási koncepciókban az XC300 nagy rugalmasságával bizonyítja előnyeit. A vezérlő három különféle Ethernet-hálózat működtetését teszi lehetővé a különböző hálózati címek alapján. Például be lehet állítani M2M és SCADA kommunikációra külön hálózatokat. Ily módon a biztonság és a teljesítmény szempontjai optimálisan hozzáigazíthatók a hálózathoz. A vezérlőn további 4 csatorna érhető el, melyek akár be- vagy kimenetként is használhatóak.

Az integrált webszerverek támogatják a CODESYS 3 vizualizációt és eszközkezelést, HTML5 képességgel okostelefonokhoz és táblagépekhez. A létrehozott programok és könyvtárak minden XC és XV eszköz számára támogatottak, így időt és pénzt takarítanak meg az fejlesztések során. SD kártyával vagy pendrive-val könnyen és gyorsan átmásolhatók más eszközökre sorozatgyártás céljából.

Az Eaton a hatályos kommunikációs és biztonsági szabványokat alkalmazza a jogosulatlan hozzáférés elleni védelem érdekében. Az XC300 támogatja a titkosítási hitelesítési mechanizmusokat (TLS / IPSec) és a tanúsítványalapú autorizációt.

Az XN300 I/O rendszerhez hasonlóan az XC300 vezérlő is biztonságosan rögzíthető DIN sínre. Egyetlen XC300 akár 32 XN300 bővítőmodult is vezérelhet. A praktikus installációs koncepció és a plug-in csatlakozók révén a legszűkebb helyeken is egyszerű az eszköz telepítése, és az egyes állomások előzetesen is összeszerelhetőek.

XC300, XN300 és XV300 termékcsaládjaival az Eaton mostantól a gép- és berendezésgyártók számára lehetőséget nyújt arra, hogy konzisztens és jövőképes automatizálási architektúrákat tervezzenek, amelyek támogatják az Industry 4.0 koncepciókat és hozzáadott értéket jelentenek ügyfeleik számára. Az XC300és XN300 távoli I/O rendszer egy kompakt, helytakarékos egység, az XV300 panelpedig nagy felbontású, kapacitív multi-touch kijelzőjével kezeli a vizualizációt.

Az Eaton vizualizációs szoftvere, a Galileo és az XN300 Assist szoftver a CODESYS programozó szoftverrel együtt támogatja a meglévő és az új automatizálási rendszereket, valamint lehetővé teszi a projektek gyors és egyszerű megvalósítását.

www.eaton.eu/XC300

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek