Két új kobot a piacon - Nagyobb teherbírás, hosszabb karkinyúlás

2022. november 23., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás ipari robot kollaboratív robot KUKA Robotics LBR iiwa robot

A KUKA két új kobot modellt mutatott be: az LBR iisy kobot sorozat 3, 11 és 15 kg hasznos teherbírásának, a jelentősen hosszabb karkinyúlásnak és a magasabb IP-védettségi osztálynak köszönthetően tökéletes megoldást jelent kis- és középvállalkozások számára.

Az LBR iisy sorozat könnyű súlyú kobotjaival a robotika egyszerűvé válik, mivel az indítás néhány perc alatt elvégezhető, még akkor is, ha a felhasználónak nincs előzetes tudása a robotikáról vagy a programozási készségekről. Ezt a KUKA új, könnyen és intuitívan használható iiQKA.OS operációs rendszere teszi lehetővé. Az LBR iisy sorozat 3 kg teherbírású és az új "nagy iisy" változatai lettek az első olyan robotok, amelyek az iiQKA.OS rendszerrel működnek.

"Az LBR iisy-t azért fejlesztettük ki, hogy a kisebb vállalatok is profitálhassanak a robotika előnyeiből. Az iiQKA.OS-szal együtt a robot már nem igényel különleges ismereteket" – mondja Christoph Schaible termékmenedzser.

Az LBR iisy sorozat robotjainak általános alkalmazási területei: a pick and place, összeszerelés, tesztelés és kezelés, valamint a gépek be- és kiszolgálása. Az LBR iisy sorozat összes kobotja alkalmas ipari alkalmazásokhoz, biztosítja a kitűnő ár-érték arányt és a teljes körű KUKA szolgáltatásokat.

Első osztályú hardver, intuitív szoftver

Az új iiQKA.OS rendszerrel kombinálva az LBR iisy sorozat teljesen új robotikai élményt nyújt. A kobotok kevesebb mint 90 perc alatt használatra készek – és a drag-and-drop funkciókkal történő programozás, az ergonomikus kialakításnak köszönhető kényelmes tanítás és a KUKA smartPAD kezelővezérlése minden eddiginél egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a robotikát. A kobotok nyomatékérzékelői lehetővé teszik a biztonsági kerítés nélküli működést, támogatják a kézi betanítást, és ha szükséges, a biztonságos együttműködés és kollaboráció révén az emberek és a robotok közötti munkavégzést. Különösen a kis- és középvállalkozások számára előnyös az LBR iisy gyors, nagyobb integrációs erőfeszítéseket nem igénylő beüzemelése.

Nagyobb teherbírás, hatótávolság és szabadság

A két új LBR iisy – a LBR iisy 11 és LBR iisy 15 – hasznos teherbírása 11, illetve 15 kg, a hatótávolsága 1, 300, valamint 930 mm. Mindkét robot felszerelhető padlóra, mennyezetre vagy falra, és megfelel az IP54 védettségi osztály követelményeinek, tehát biztosított a por- és nedvességvédelem.
Az LBR iisy kobotok esetében a személyi biztonság kiemelt prioritást élvez a személyi sérüléseket megakadályozó kialakítástól a robotrendszer biztonsági funkcióinak megvalósításáig. A kobotokat a helytakarékos KR C5 micro vezérli, amely lehetővé teszi a robotrendszer 230 V alatti működtetését, és így még rugalmasabbá teszi a lehetséges alkalmazások körét. A KUKA Marketplace oldalán tökéletesen összehangolt tartozékok, például megfogók vagy Vision-érzékelők állnak rendelkezésre a különböző automatizálási alkalmazásokhoz.

Az LBR iisy kobot előnyei:

  • Azonnal használható a gyártásban: A kobot pár perc alatt teljes mértékben indításra kész bármilyen gyártási feladathoz. Intuitív kezelhetősége és integrált kézi betanítása könnyű üzembehelyezést és egyszerű programozást tesz lehetővé.
  • Egyszerű szerszámcsere: A szerszámcsere az LBR iisy-n a lehető legrövidebb idő alatt elvégezhető, hiszen valamennyi, általánosan használt szerszám az ISO karimához csatlakozik, és az áramellátás kábelvezetése már integrálva van.
  • Vonzó dizájn – karcsú, könnyű és ügyes: Az LBR iisy kialakítása úgy lett megtervezve, hogy különösen kellemessé tegye a kézzel történő betanítást. Minimális helyigényének köszönhetően a legszűkebb helyeken is használható.
  • Könnyű súly: Csekély súlya miatt az LBR iisy gyorsan integrálható új alkalmazásokba, illetve egyszerű elhelyezni új pozíciókba.
  • Bizonyított ipari alkalmasság: Az LBR iisy kobot nem csak strukturált ipari környezethez alkalmas, hanem támogatja az összes fontosabb ipari szabványfunkciót is, mint a fieldbus-protokollok, digitális I/O-k, biztonság és így tovább. Ily módon problémamentesen integrálható bármely meglévő rendszerbe.
  • Költséghatékony alkalmazás: A robot költséghatékony felszereltsége és a gyártósorokba történő gyors integrációja miatt az LBR iisy ipari robot használata minden eddiginél relevánsabb lehet a vállalkozások számára.

Az ipari automatizáció egyik vezető szereplője, amely a robotcelláktól kezdve egészen a teljesen automata berendezésekig – azok hálózatba kapcsolásával – mindent egy kézből kínál, az autógyártás, az elektronikai ipar, a fém- és a műanyaggyártás szereplőinek, most a kis-és középvállalatokat célozza újdonságaival. A KUKA Magyarországon három (Taksonyban, Füzesgyarmaton és Budapesten), Romániában (Temesváron) egy telephellyel rendelkezik, és közel 1500 munkatársat foglalkoztat.

www.kuka.com


LBR iisy – iiQKA pre-launch csomag

Az LBR iisy nagyszerű kombináció az iiQKA pre-launch csomaggal kiegészítve.

A csomag tökéletesen összehangolt termékek, szolgáltatások és megoldások gyűjteménye, amely lehetővé teszi, hogy minden eddiginél több ember, vállalat és piac hozzáférjen és használni tudják a robotikai automatizálás előnyeit.

A jelenlegi kombináció kizárólag az LBR iisy kobotot támogatja, azonban később a rendszer a KUKA portfóliójában található összes robotra integrálható lesz, ezáltal egyre több funkció, alkalmazás és sokszínű ökoszisztéma lesz elérhető. Tehát a jövőben nem hardveres területen várhatóak nagyobb fejlesztések, hanem inkább a robotok szoftveres környezetében. Ebben játszik nagy szerepet a KUKA magyarországi kutatás és fejlesztés csapata. Mindennapi munkájukkal arra törekednek, hogy egy olyan szoftvert hozzanak létre, ami még inkább felhasználóbarát alkalmazást tesz lehetővé, ezzel megkönnyítve a robotok használatát.

A iiQKA rendszeren belül megtalálható 3D szimuláció is, amely segítségével átláthatóbbá válik a robotok alkalmazása. A szimulációs szoftvernek köszönhetően könnyedén megtekinthető a kiválasztott alkalmazás minden oldalról, nagyítani és kicsinyíteni lehet benne, ezáltal közelebbről megtekinthető a robot összes részlete, továbbá a modellezett alkalmazáson pontos ciklusidőt lehet mérni, így hatékonyabb munkavégzés elérhető.

Globálisan erősödő trend mutatkozik a kollaboratív robotok terjedésében, ezért a KUKA teljes mértékben a valós vevői igényekre szabva hozta létre az LBR iisy kobot sorozatot, amely az elkövetkezendő években meghatározó szereplő lesz a teljes robotika területén.

A KUKA az ipari automatizálás szaktudását ötvözi egy intelligens eszköz rugalmasságával és egyszerűségével.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek